Челси и Манчестър Сити сътвориха една от класиките в историята на Висшата лига, като завършиха 4:4 в супер мач на "Стамфорд Бридж".

Освен че двубоят предложи безброй голове, бе и много емоционален, като в крайна сметка "сините" на три пъти изравняваха резултата, за да го направят за последно в продължението на срещата.

Епосът лиши Сити от още една победа в лигата и завърза нещата на върха в класирането. Хората на Пеп Гуардиола остават първи с 28 точки, на една пред Ливърпул и Арсенал. ЧЕлси пък събира актив от 16 и е на десетата позиция, на 10 от топ 4.

Головото шоу на "Стамфорд Бридж" започна в 25-ата минута с точно изпълнена дузпа на Ерлинг Холанд. Тя бе отсъдена за нарушение срещу самия него от Марк Кукурея при едно центриране.

Челси обаче далеч не се смути и успя да обърне резултата. В 29-ата минута той бе изравнен с попадение на опитния Тиаго Силва след заучено изпълнение на ъглов удар.

В 37-ата минута и намиращият се в много добра форма Рахийм Стърлинг бе точен след голяма грешка на Йошко Гвардиол и асистенция на Рийс Джеймс.

До края на полувремето обаче имаше време за още един гол. Бранителят Мануел Аканджи изравни с глава за 2:2 след късо изпълнен корнер и центриране на Бернардо Силва.

Във втората част шоуто продължи. Сити поведе с 3:2 само две минути след началото й, като вездесъщият Холанд вкара втория си гол. Той добута топката във вратата от близка дистанция след подканващо подаване от Хулиан Алварес.

Третото изравняване в мача трябваше да бъде осигурено от Челси и това се случи в 67-ата минута. Вкаралият хеттрик срещу Тотнъм Николас Джаксън бе точен, след като направи добавка след удар на Конър Галахър, който бе спасен Едерсон.

В заключителните десетина минути изглеждаше, че мачът отива към 3:3, но нищо подобно. В 86-ата героят на Сити от финала в Шампионска лига през миналата година Родри вкара за 4:3 с голяма доза късмет, като при негов удар се получи рикошет в Тиаго Силва.

После съдията даде 8-минутно продължение и в него Челси преследваше ново изравняване. Постигна го с дузпа, която бе отсъдена за необмислен шпагат на Рубен Диас срещу резервата Армандо Броя. За да е пълна драмата, от бялата точка вкара юношата на "гражданите" Коул Палмър, който в последния трансферен прозорец смени Сити със "сините".

Dir.bg