Сакраменто постигна най-знаковата си победа от старта на сезона в Националната баскетболна асоциация. С Александър Везенков в състава, Кингс надигра категорично като гост ЛА Лейкърс на ЛеБрон Джеймс - 125:110.

При това крайният резултат леко лъже за това, че е имало интрига, тъй като тя изчезна още в началото на последната четвърт, когато Сакраменто водеше на моменти с 26-27 точки. Гостите се забавляваха и напълно надиграха звездния състав на най-титулувания отбор в историята на НБА.

Везенков игра 12 минути, вкара четири точки. Нямаше късмет от тройката, като и трите му шута "обиколиха" ринга, но не влязоха в него. Добави две откраднати топки, имаше добри изяви и бе вторият най-дълго задържал се играч на Кингс от ротацията извън титулярните пет. Малик Монк игра 21 минути, като допринесе с 3 т.

Първите точки на Саша в мача дойдоха след поднасяне към коша, което бе отбито с чадър. Но правилно бе отсъдено, че той е дошъл, след като топката е срещнала вече таблото - а това се признава за реализация.

После българинът вкара и два фаула.

Той бе оставен на игрището за по-голямата част от заключителната четвърт, показа отново огромно желание, спаси една топка по зрелищен начин под коша на Кингс, политайки почти в публиката.

Домантас Сабонис направи поредния си голям мач за отбора - 29 точки, 16 борби и 7 асистенции. По 28 точки добавиха ДеАрън Фокс и Кевин Хъртър.

За Лейкърс трипъл дабъл направи ЛеБрон, който завърши с 28 точки, 10 рибаунда и 11 асистенции.

Победата означава, че Сакраменто вече е начело на Тихоокеанската дивизия с актив от 6-4.

Втори и трети са Лейкърс и Голдън Стейт Уориърс с 6-6, Финикс е 5-6, а ЛА Клипърс - 3-7.

Дир.бг