63-годишен мъж от Шумен е намерен починал снощи във ВиК изкоп на улица „Владайско въстание“ 5 в града. По тялото на мъжа не са открити следи от насилие, затова случаят не е бил включен в ежедневния бюлетин на полицията, съобщиха за ШУМ.БГ от ОД на МВР.

Сигнал за инцидента е постъпил на телефон 112 малко преди 19,00 часа вчера. Предполага се, че човекът е паднал в дълбокия около 2 метра изкоп и е починал на място.
Няма свидетели на инцидента, обясниха от полицията.

Изкопът е направен за полагане на тръбопровод по големия проект за подобряване на водния цикъл на Шумен, който е на стойност 126 млн. лв. и включва също изграждане на пречиствателна станция за питейни води, подмяна на канализация, ремонти на помпени станции в Шумен, както и ВиК обекти в Нови пазар. Бенефициент по него е „Водоснабдяване и канализация – Шумен“ ООД, а изпълнител на дейностите е ДЗЗД „Шумен Аква“, в което влизат фирмите „Автомагистрали-Черно море“ и „Виа Про Инженеринг“.

От сдружението заявиха за ШУМ.БГ, че обезопасяването на работната площадка е извършено съгласно всички нормативни изисквания.

ШУМ.БГ