“Шумен” не успя да продължи победната си серия в Националната баскетболна лига и след двете победи като гост над “Миньор” и “Левски”, днес у дома бе победен от “Черно море” с 91:82.

Срещата бе от 7-ия кръг на НБЛ и се игра в “Арена Шумен”, а гостите от Варна успяха да вземат победата, след като вкараха 32 точки през втората четвърт на мача.

За домакините заради контузия не игра Ивайло Тонев, а за гостите в игра не влезе капитанът на тима Мартин Коцев.

Отборът на “Черно море” започна по-добре двубоя и поведе с 5:2, но “Шумен” бързо се върна в мача и направи двуцифрена преднина - 20:10 в края на първата четвърт.

През вторите десет минути съставът на “Черно море” обърна мача. “Моряците” изравниха за 22:22, а след това се справиха с беззъбата защита на шуменци, не спряха да бележат и на полувремето поведоха с 42:29.

След почивката гостите успяха да стигнат и до 20 точки разлика при 55:35. След това “Шумен” започна да топи изоставането си и в началото на заключителната четвърт аванса на “Черно море” бе намален на 7 точки – 60:67. Баскетболистите от Варна, усетили шанс за първа победа, продължиха с добрата игра и стрелба и записаха успех.

Къртис Джоунс от “Черно море” бе над всички в мача с 27 точки, 8 борби и 5 асистенции. Той бе определен и за MVP на срещата.

За “Шумен” Дейвид Ролинс пък бе най-резултатен с 26 точки. Браян Камерън записа 19 точки, 8 борби и 8 асистенции, Уилфрид Ликей завърши с 14 точки и 12 борби.

В следващия 8-ми кръг “Шумен” отново е домакин. По програма на 25 ноември от 18,00 часа шуменци играят със “Спартак” Плевен.

ШУМ.БГ