Макс Верстапен от "Ред Бул" спечели своята победа №18 за сезон 2023 във Формула 1, след като триумфира в дебютната Гран при на Лас Вегас.

Историческото състезание, което може да се окаже най-гледаното в историята, предложи много екшън и драматични обрати. А сред гостите бяха спортни знаменитости като Юсейн Болт и Златан Ибрахимович.

Драма имаше още на старта, след като Верстапен изпревари Леклер, но бе наказан с 5 секунди заради избутване.

След това обаче световният шампион бе принуден да спре в бокса след контакт с болида на Джордж Ръсел, а при излизането се заформи троен спор за първото място заедно с Чеко Перес и Леклер.

В крайна сметка обаче нидерландецът поведе колоната, а буквално в последната обиколка "Ферари"-то на Леклер излезе на втора позиция.

С победата Верстапен направи голям шлем от победи в САЩ този сезон - 3 от 3, след като преди това триумфира в Маями и Остин. А след пресичането на финала - демонстрира и гласовите си способности, запявайки популярната песен Viva Las Begas.

Третото място на Перес пък му беше достатъчно да си гарантира вицешампионската титла, тъй като той вече води с 41 точки пред Хамилтън преди последния кръг за сезона.

Финалът на тазгодишния сезон е следващата седмица с надпреварата за Гран при на Абу Даби на пистата "Яс Марина".

Дир.бг