Най-добрият български баскетболист Александър Везенков игра малко повече от 13 минути при поредната победа на Сакраменто Кингс в НБА - този път като гост на Далас Маверикс със 129:113. Везенков се отличи със 7 точки, една спечелена борба и една асистенция.

От тима му най-добър бе Домантас Сабонис, който завърши с дабъл-дабъл - 32 точки и 13 борби, а Де'Аарън Фокс добави още 30 точки, като спечели двубоя си с Кайри Ървинг. Това бе шеста поредна победа за Сакраменто в редовния сезон на НБА.

Лука Дончич бе най-резултатен за домакините от Далас с 25 точки, 10 борби и 7 асистенции. Първата четвърт на мача бе много оспорвана, като Далас поведе с 36:35, но следващите две части бяха за Сакраменто, който натрупа 11 точки аванс. Маверикс отбелязаха само 3 точки за 5:14 минути във финалния период, което бе решаващо, тъй като вече изоставаха с 21 точки.

Кийгън Мъри добави 17 точки за "Кралете", Крис Дуарте - 13 и 8 борби, а Харисън Барнс завърши с 12 за победителите. Ървинг завърши с 23 точки за Далас, Тим Хардауей Джуниър се включи с 14 от пейката, а Джош Грийн добави 11 за домакините, които допуснаха втора поредна загуба.

Сакраменто продължава да води в Тихоокеанската дивизия с 8 победи и 4 загуби от началото на сезона и е на четвърто място в Западната конференция, като по-добър баланс имат само Минесота, Оклахома Сити и шампионът от последния сезон Денвър.

БТА