Кметът на Шумен Христо Христов се срещна със съветника по политическите въпроси във френското посолство в София Жером Кел, съобщиха от пресцентъра на общината.

Дипломатът е в Шумен, за да се запознае с региона и с приоритетите на новия кмет за развитие на община Шумен. На срещата присъстваха зам.-кметът по икономическо развитие Росица Антонова и зам.-кметът по образование и култура Найден Косев.

Христо Христов представи икономическия профил на общината, възможностите за развитие на бизнес в района и условията, които предоставя  Индустриалният парк като един от най-добрите в страната. „От общо 28 фирми, които към момента инвестират в терени и собствени производства, за съжаление все още няма френско участие. Бихме се радвали да привлечем и френски инвеститори и френският флаг да се развее в парка,“ каза по време на разговора проф. Христов.  

Жером Кел поздрави Христо Христов с избирането му за кмет. “Ще направя всичко, което е необходимо, за да запознаем френските инвеститори с възможностите, които Шумен предлага. Освен това ми предстои среща и с новото ръководство на Шуменския университет, за да насърча създаването на партньорства с френски университети, което би могло да се превърне в допълнителен стимул за двустранните контакти“, допълни Кел.

В края на срещата двамата си обещаха да продължат съвместните разговори и да предприемат необходимите действия, които да доведат до реални резултати в двустранните отношения, добавиха от пресслужбата на общината.

ШУМ.БГ