Валентин Михов, бивш президент на Българския футболен съюз и ръководител на Професионалната лига, говори по актуалната тема около управлението на играта у нас, както и предстоящия днес Изпълком на БФС.

Той бе гост на предаването "Денят започва" по БНТ.

"Днес Борислав Михайлов ще си каже каквото трябва. Не знам дали това е най-важното, защото тази зима някои населени места са без ток, има хора, които са без хляб - каза Михов. - Виждаме накъде отиват цените, виждаме какво става. Виждаме как стадионите в Европа са с отопление и се играе. Защо само в България се отлага? Футболът е виновен и управниците във футбола ли са виновни?

Държава се прави с управляващи и можещи хора. За 30 и колко години демокрация едно стадионче не направиха. Онзи ден в Сърбия откриха три стадиона за три-четири дни.

Боби Михайлов има доста сериозен опит и ще реши днес. Много омраза има. Мразим се във футбола и в парламента. Голям смях беше гостуването на Михайлов в парламента. Тези депутати не съм ги виждал да са толкова активни в парламента. Комисията беше толкова активна... Те не са ходили на стадион, камо ли в зала. Без да направят нищо, отиват и се снимат с нашите големи спортисти. Видяхте ли европейските ни шампионки по шах и как се снимаха с тях?

Разбира се, че има слабости в управлението на футбола. Подава си оставката Боби Михайлов, е и? Тръгваме напред ли?

Искам да видя стратегия и щаб на някой. Да се види какво ще прави в близките три, пет или седем години. Има ли такава заявка? Има ли програма и екип? Аз не съм видял. Имаше еуфория около кандидатурата на Михайлов преди години с това, което бяха направили в САЩ.

Екипът на другите кандидати е от бивши национали, които се отказаха от националния отбор.

Може и аз да се кандидатирам за президент на БФС, защо не? 45 години съм във футбола, все нещо съм научил. Властта и парите не са за всички. Управленци ни трябват на тази държава, за да си направят екип и да управляват. Даваш и изискваш с компетентни и можещи хора. Аз съм си поемал отговорността, когато съм най-невинен. Днес ще се реши въпросът, но ние сме крайни. Тези, които най-много се навеждаха на г-н Борисов и г-н Михайлов, сега са от другата страна.

Защо не похвалим някой, а само критикуваме?

С тези мачове, които изиграхме и с малко късмет, щяхме да имаме 10-12 точки. Михайлов да излезе да играе и да пази на вратата ли? Искам да поздравя Илиан Илиев с това, което направиха момчетата. За националния отбор аз съм оптимист."

Дир.бг