Кристиано Роналдо дълги години оставяше впечатление на играч, който е готов да стигне до гола с всички средства и на всяка цена.

Португалската суперзвезда обаче се прояви в малко различна светлина, след като сам помоли съдия да отмени дузпа в мач от Азиатската Шампионска лига.

А това се оказа ключово действие от страна на Роналдо, защото в крайна сметка неговият Ал Насър завърши наравно 0:0 с иранския гранд Персеполис.

Още във втората минута на мача нещата можеше да са коренно различни, когато при опит да подаде към съотборник в малкото наказателно поле, Роналдо падна след шпагат на опонент. В реално време Роналдо не претендираше за нищо нередно, защото веднага се изправи в опит да продължи атаката, но китайският рефер на двубоя спря действията на терена и посочи бялата точка.

На фона на протестите от иранските играчи, към тях се включи и Роналдо, който джентълменски размаха пръст към съдията, посочвайки му, че нарушение срещу него няма.

Китайският рефер обаче не отмени решението си, докато не бе викнат на ВАР монитора, където сам се убеди, че всъщност шпагатът не е причината за падането на Роналдо.

Дузпата бе отменена, са португалецът получи ръкостискане от благодарност от повечето си опоненти.

Ремито обаче не се оказа фатално за Ал Насър и Роналдо, защото отборът си е осигурил първото място в тази група "Е" и ще бъде част от елиминациите на азиатската Шампионска лига.

По-притеснителното за Роналдо е, че той бе принудително заменен след сблъсък с опонент в 78-ата минута, но първоначалните данни са, че става въпрос за превантивна смяна, а не за сериозна травма.

Дир.бг