ЛеБрон Джеймс стана играчът с най-много изиграни минути в историята на НБА, но поредното му постижение за историята бе засенчено от антирекорд. Лос Анджелис Лейкърс загуби с 94:138 от Филаделфия, а разликата от 44 точки е най-голямата при поражение на отбор, за който Краля играе.

А както всички знаем, той не е в Лигата от вчера - дебютира при най-добрите преди точно 20 години, през далечната вече 2003-а.

Джеймс записа 30 минути срещу Филаделфия и така вече има 66 319 минути в рамките на редовния сезон и плейофите, измествайки от върха Карийм Абдул-Джабар, който досега бе №1 със своите 66 297. Поражението попада и сред най-тежките в цялата история на Лейкърс, като легендарната организация от Калифорния има едва четири други мача в цялото си съществуване, завършвали с по-голяма разлика в полза на противниковия отбор.

ЛеБрон и останалите ключови играчи на "езерняците" бяха извадени от игра 8:18 минути преди края на мача във Филаделфия, когато разликата вече бе 27 точки. След това тя продължи да набъбва, а след последната сирена статистиците бързо посочиха, че за периода, в който Джеймс е бил в игра, Сиксърс са вкарали 30 точки повече от гостуващия тим.

"Трябва много неща да се променят, за да не се случва нещо подобно отново. Наистина много", лаконичен бе Джеймс след мача, който завърши с 18 точки и 5 асистенции, като отново бе най-резултатен за своя тим. Антъни Дейвис пък добави 17 точки за Ел Ей, които имат 10 победи и 8 загуби, а далеч от вкъщи са неубедителни с баланс 3-6 до момента.

Филаделфия пък е в другата крайност. Тайриз Макси (31 точки и 8 асистенции) и Джоел Ембийд, постигнал трипъл-дабъл с 30 точки, 11 борби и 11 асистенции изведоха домакините до победа №12 през сезона (седма вкъщи), а Маркъс Морис се включи ефективно от пейката с 16 точки.

Денвър пък постигна впечатляваща победа като гост на Лос Анджелис Клипърс - 113:104, макар да бе без Никола Йокич, Аарън Гордън и Джамал Мъри, които са тримата изявени лидери на тима. В тяхно отсъствие се разиграха Реджи Джаксън (35 точки и 13 асистенции) и ДеАндре Джордан, наказал един от бившите си отбори с 21 точки, 13 борби и 5 асистенции.

Кауай Ленърд вкара 31 точки за Клипърс, но това не бе достатъчно, докато Джеймс Хардън имаше тиха вечер със скромните 11 при деветата загуба на новия си отбор през сезона досега.

Шампионите от Денвър имат 12 победи в 18 мача.

Дир.бг