Манчестър Юнайтед гостува в Истанбул със задача да запази надеждата за прескачане на групите на Шампионската лига жива. А визитата на Галатасарай със сигурност не навява най-топлите спомени на "червените дяволи", които за последно бяха в група с този съперник в турнира през сезон 2012/2013, когато загубиха визитата си край Босфора с 0:1.

По-тежките такива обаче са свързани с пътуване още по-назад във времето - сезон 1993/1994, когато "Джим Бом" отстранява англичаните след 3:3 на "Олд Трафорд" и нулево реми в адската атмосфера на "Али Сами Йен". Тогава двата тима се срещат на последното стъпало преди групите на новосъздадения турнир, а всички играчи от онзи тим, воден от сър Алекс Фъргюсън, и до днес изтръпват при мисълта за Истанбул.

Достатъчно е да отчетем думите на Браян Робсън, който описва този мач като "най-страшната атмосфера, в която е играл футбол". И сега воденият от Ерик тен Хаг отбор не трябва да очаква нещо по-различно, защото развръзката в група "А" на турнира предстои. Място в елиминациите има единствено Байерн (Мюнхен), който е първи с 12 точки и посреща Копенхаген от 22:00 часа тази вечер.

Юнайтед, Галатасарай и датчаните обаче ще се борят за второто място, към момента заемано от Копенхаген (4 точки), докато турци и англичани са трети и четвърти, съответно с 4 и 3 точки.

Залогът за Манчестър е огромен, защото при загуба от 19:45 тази вечер в Истанбул, надеждата за класиране за осминафиналите ще си отиде. Всъщност, дори и Юнайтед да спечели последните си два мача, не всичко е в техните ръце, защото поне на теория Копнехаген може да убие мечтите им при две победи в последните си два мача.

dir.bg