Христо Стоичков получи поредното си огромно признание, след като авторитетното списание "FourFourTwo" го определи за най-добрия играч в испанския футбол през 90-те.

Изданието подреди най-добрите 32-ма футболисти в Ла Лига през въпросното десетилети, като челото на класацията окупира Стоичков, който бе част от "дрийм тийма" на Барселона в този период.

    "Христо Стоичков се присъедини към Барселона от ЦСКА през 1990-а и се превърна в основна част от "дрийм тийма" на Йохан Кройф.

    Българинът помогна на Барселона да спечели четири поредни титли в Ла Лига, както и първата Купа на европейските шампиони за каталунския клуб през 1992-а.

    Той прекара сезон под наем в Парма, но се завърна, за да спечели още трофеи. Той вкара 117 гола в 255 мача. Стоичков също така спечели "Златната топка" през 1994-а", написа изданието под снимката на Стоичков.

Зад него се нареди легендата на Реал (Мадрид) - Раул, който изгря на голямата сцена в средата на 90-те, когато едва 17-годишен поведе атаката на Кралете.

Топ 5 допълниха Михаел Лаудруп, Ривалдо и Луиш Фиго. Шести е Роберто Карлуш, на седмото място виждане треньорът на Манчестър Сити - Пеп Гуардиола, а място в топ 10 намериха още Фернандо Йеро, Феномена Роналдо и Диего Симеоне.

Дир.бг