Най-добрият ни баскетболист Александър Везенков завърши с актив от 4 точки и 3 борби при победата на Сакраменто Кингс над Денвър със 123:117 в среща от националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада. Успехът е шести пореден у дома за "кралете", които заемат четвърто място в Западната конференция.

Везенков игра 14 минути, като реализира една тройка и вкара един от трите си опита от наказателната линия. Де'Аарън Фокс и Малик Монк бяха най-резултатни за Кингс с по 26, а Домантас Сабонис добави 17 точки и 15 борби. За Денвър Никола Йокич реализира осмия си трипъл-дабъл за сезона с 36 точки, 13 борби и 14 асистенция, но този път усилията му не бяха достатъчни, предаде БНР.

След мача треньорът на Сакраменто Майк Браун не спести суперлативи за играта на Де'Аарън Фокс, който добави към актива си и рекордните в кариерата си 16 асистенции. "Фантастична, фантастична вечер от нашия най-добър играч, когато имахме най-голяма нужда от това. Той трябва да се активизира в мачове като този, за да спечелим", каза Браун.

Лос Анджелис Клипърс постигна драматична победа над Голдън Стейт със 113:112. Пол Джордж поведе Клипърс с 25 точки, включително ключова тройка девет секунди преди края, а Джеймс Хардън добави 21 точки за успеха. Стеф Къри бе най-резултатен за Уориънс с 22 точки в своя мач номер 900 в НБА.

Янис Адетокумбо записа първия си трипъл-дабъл за сезона и общо 36-и за победата на Мулиуоки над Атланта със 132:121. Деймиън Лилард добави 25 точки и 9 асистенции, а Камерън Пейн отбеляза 18 точки за 20 минути от пейката. Милуоки спечели седмата си поредна победа у дома и отмъсти за единствената си загуба в 10 домакински мача този сезон със 127:110 от Хоукс в края на октомври.

Бруклин прекъсна победната серия на Орландо след успех със 129:101. Микал Бриджил реализира 42 точки за победата на Нетс. Орландо се опитваше да постигне рекордна десета поредна победа за отбора, но бе спрян от Бруклин. Франц Вагнер и Коул Антъни отбелязаха по 20 точки за Орландо.

Девин Букър се завърна в игра за Финикс и изведе тима до победа срещу Мемфис. Букър пропусна един мач заради изкълчен глезен, но вече е възстановен и допринесе за успеха с 34 точки, 10 борби и 7 асистенции за успеха на "слънцата". Кевин Дюрант добави 27 точки за Финикс.

Антъни Дейвис се отличи с 27 точки и 14 борби за победата на Лос Анджелис Лейкърс над Хюстън със 107:97. Остин Рийвс добави 18 точки от пейката, а ЛеБрон Джеймс допринесе с 16 точки и седем асистенции.

Днес.бг