Европейската футболна централа започна разследване на звуците от порно филм, които огласиха жребия за Евро 2024.

Нелепата ситуация се разигра на два пъти в рамките на няколко секунди, докато бяха теглени листчетата с имената на Швейцария и Италия от четвърта урна на жребия.

Световният и европейски шампион с Испания и бивш играч на Манчестър Сити - Давид Силва, отваряше изтеглената от него топка, когато звуците се чуха за първи път в залата, а самият испанец едва се сдържа да не избухне в смях.

Турнирният директор на УЕФА - Джорджо Маркети, който е главно действащо лице на всички церемонии по теглене на жребий се опита да замаже ситуацията с призив да бъде спрян звукъ, който чуват. Секунди по-късно обаче порно филмът отново огласи залата, предизвиквайки смях сред доста от официалните гости на церемонията.

Още в часовете след жребия, когато случката обиколи социалните мрежи, известния с клипчетата си, в които прави най-различни номера Даниел Джарвис призна, че стои зад звуците.

Той написа, че е имало телефон в залата с мелодия от порно филм, а той на два пъти е набрал въпросният телефон.

Разбира се, УЕФА допуска варианта, че Джарвис си приписва заслуги за случилото се и все пак ще има обстойно разследване на случката.

Освен това от централата искат да знаят как се е допуснало да се стигне до ситуацията, която със сигурност е удар по реномето на УЕФА.

Дир.бг