Шумен вече разполага с най-новата и модерна лаборатория в града - СЕВАМЕД. Там пациентите ще получат топло посрещане, качествено обслужване от специалист, както и бързина и точност на резултатите, благодарение на високотехнологичната апаратура.  

Това стана ясно на специалната презентационна сесия, посветена на последните иновации в областта на клиничната лаборатория. Тя се проведе в присъствието на лекари от Шумен, пред които бяха представени най-нови технологични решения, внедрени в лаборатория СЕВАМЕД, с цел подобряване качеството на изследванията. 

“Лаборатория СЕВАМЕД е един наистина иновативен проект, от който град Шумен имаше нужда. Държим на високото качество и на бързината на резултатите, които да предоставим още същия ден. Освен това, за нас е важно да бъдем надежден партньор на лекарите”, каза собственикът на лабораторията д-р Севда Ваклева. Тя уточни, че изключителен приоритет за екипа е отношението към малките пациенти на лабораторията, така че и децата, и родителите да се чувстват уютно и спокойни при вземането на пробата. 

“Съвсем скоро предстои в СЕВАМЕД да бъде инсталиран един от най-иновативните апарати, при който само с една проба кръв ще може да визуализираме възпалението и да стане ясно дали става въпрос за вирусна или за бактериална инфекцията. Това ще става само с едно убождане на детското пръстче. Към момента такъв апарат има само в детското отделение на Александровска болница в София”, обясни д-р Ваклева.

Лекции пред своите колеги изнесоха педиатърът д-р Анета Грозева, както и гост-лекторът гл. ас. д-р Деляна Давчева от Медицински университет - гр. Пловдив. Те говориха за туморните маркери и за маркерите на възпалението, а д-р Ваклева уточни какво предоставя най-новата лаборатория в Шумен. Благодарение на маркерите на възпаление, с които работи СЕВАМЕД, резултатите могат да излязат още същия ден, като се работи с минимално инвазивни методики, с максимална информативност към пациента, и към лекаря. А благодарение на бързото и точно диагностициране, може да бъде назначено и бързо и адекватно лечение. “Да, СЕВАМЕД е лаборатория, на която и лекари, и пациенти могат да се доверят, защото ще получат бързи и точни резултати, благодарение на една от най-добрите апаратури в града”, каза д-р Ваклева. 

Лаборатория СЕВАМЕД предоставя широк спектър от медицински изследвания, включително кръвни тестове, образни диагностики, химични анализи и молекулярни изследвания. Това позволява на лекарите да направят точни диагнози и да следят напредъка на лечението. Освен това, освен с високотехнологично оборудване, лабораторията разполага и със съвременен и модерен интериорен дизайн, който да предразположи пациента да се чувства уютно. Диагностичният процес е автоматизиран, а резултатите излизат онлайн. Лабораторията работи с НЗОК и ежемесечно прави профилактични промоционални кампании. 

Лаборатория СЕВАМЕД се намира на ул. “Бели Лом” №2

www.sevamed.bg

Фейсбук страница - тук

Телефон: 0700 11 144 

Работно време:

Понеделник-Петък: 07:30 ч. - 17:30 ч.

Събота: 8:00 ч. - 12:30 ч.

Неделя: Почивен ден

Празнично работно време:

24.12 и 25.12, 31.12 и 01.01-  Почивни дни; 

26.12: 8:00ч. - 12:30ч.; 30.12: 08:00ч. - 12:30ч.

 

Платена публикация