Александър Везенков имаше по-успешна нощ отвъд океана от вчера, но пък неговият Сакраменто Кингс загуби с категоричното 99:119 от Лос Анджелис Клипърс.

Българинът прекара доста повече време на игрището - 20 минути, като в тях той успя да вкара 9 точки.

Той прекара двойно повече време в игра от вчерашния двубой срещу Бруклин Нетс, като за разлика от вчерашния си един кош, този път той порази целта в четири случая. Към деветте си точки, Везенков добави три борби и три асистенции, като бе четвъртият най-резултатен баскетболист за Сакраменто в мача.

№1 в състава на Кралете бе Кийгън Мъри със 17 точки, докато най-резултатен в мача бе Кауай Ленърд от Клипърс със солидните 31 точки.

Първата поява на българина на игрището бе в началото на втората част, когато Кралете вече изоставаха с осем точки.

Малко след появата си в игра Везенков реализира две точки за 30:39, но тези няколко минути бяха най-силните на Клипърс в мача и отборът от Лос Анджелис натрупа солиден аванс при 50:32.

В този период Везенков прекара по-малко от четири минути на игрището, като следващата му поява в игра бе в края на третата четвърт, която завърши при убедителното 99:70 за ЛА Клипърс.

Най-силният период в мача не само за Кингс, но и за Везенков бе последната част, като именно играта на българина бе в основната на това 29:20, което се получи.

В тази част Везенков реализира два коша от средна дистанция, а след това отбеляза и третия си опит от тройката, за да оформи крайния си актив от 9 точки.

Въпреки силната последна част Сакраменто Кингс не успя да се спаси от категоричното поражение, като мачът завърши при резултат от 119:99 в полза на ЛА Клипърс.

Дир.бг