Започна онзи период от годината, в който редовният въпрос е един и същ за всички ни – какво да изберем за подарък за Коледа. Нещо практично за семейството, нещо романтично за половинката и може би нещо забавно за приятелите. Но какво правим при онези от близките ни, за които най-трудно се избират подаръци? Разбира се, става дума за тийнейджърите.

Всеки, който има в живота си дете/племенник/дете на приятел на възраст от 13 до 19 години знае колко трудно се избира подобен подарък. Тийнейджърите не искат подаръците им да са практични, а онова, което възрастните намират за красиво или забавно, рядко е оценявано по същия начин от тийнейджъра.

Затова тук събрахме пет предложения за ефективни коледни подаръци, към които всеки може да се обърне в спешните случаи, когато трябва да измислим нещо, с което да зарадваме тийнейджър.

Комикси

Когато избирате подарък за тийнейджър, рядко въпросът е дали той ще харесва комикси или не. По-често срещан е въпросът дали предпочита Marvel или DC.

Комиксите продължават да са едни от най-търсените подаръци за тийнейджъри и има защо. Филмите и сериалите, които дават нов живот на героите от комиксите, поддържат интереса към тези продукти висок, а все повече от младите хора се превръщат в колекционери на комикси.

Манга

Ако не сте чували досега за това нещо, наречено манга, бързаме да обясним. Въпреки че често е смятана за японския еквивалент на комиксите, мангата е по-близко до форма на изкуство, която се проявява по много начини. Има манга за колекционери, а разбира се, има и манга с развлекателна цел, към която повечето от тийнейджърите се насочват.

Вечно любими поредици са Naruto, One Piece, Bleach и Dragon Ball Z, но все по-популярни сред младите почитатели на мангата са заглавия като Jujutsu Kaisen, Demon Slayer, Black Clover, My Hero Academia, Attack on Titan, Chainsaw Man, Blue Lock и други.

Мърч

Ако тийнейджърът, за когото избирате подарък, харесва както манга, така и комикси, най-доброто решение е да му избере мърч продукт.

Предложения, създадени специално за верните почитатели и колекционери, сред тази категория от продукти ще откриете богато разнообразие от идеи за подарък.

Изберете фигурка на любим герой, ключодържател или значка, а защо не и чаша, подложка за бюро, тефтер, несесер или раница, вдъхновени от популярна поредица.

Разбира се, мърчът не е подходящ избор единствено за тийнейджърите, почитатели на манга и комикси. Ще откриете множество предложения за фенове на много музикални групи, филми, телевизионни сериали и на хитови книжни поредици като „Хари Потър“, „Игра на тронове“, „Властелинът на пръстените“, „Приятели“ и други.

Настолни игри

Всяка година през зимата настолните игри се завръщат сред любимите забавления за малки и големи, като най-популярни сред тийнейджърите в момента са ролевите и стратегическите игри, които предоставят цялостно потапяне в нов свят на приключения.

Особено предпочитани са игрите, които включват в себе си елементи на хумор. Затова и игри като „Експлодиращи котета“, „Карти срещу българщината“ и „Трамвай „Терзание“ са особено търсени сред младите почитатели на настолни игри.

Книги

Да, книгата също може да бъде чудесен подарък за тийнейджър. Стига да е подбрана правилно, разбира се.

Много често, когато избираме книга за подарък, се водим от своите собствени интереси, и именно така бъркаме в избора си. Днес има богат избор от книги за тийнейджъри, които са подходящи за младите читатели. Фантастични, романтични и изпълнени с вълнение на всяка своя страница – те са подходящи дори за тийнейджърите, които не смятат себе си за читатели все още.

Когато избираме подарък за тийнейджъри, важат вечните правила – подаръкът трябва да е съобразен с интересите на получателя, но и трябва да може да отвори врати за опитване на нещо ново и различно. Коя от тези идеи бихте избрали?

Orange Center