акраменто" победи със 125:104 "Юта" като домакин в мач от редовния сезон на НБА. Александър Везенков игра малко над 11 минути за "кралете". Той влезе на игрището в края на първата и остана за началото на втората част, а след това отново в последната четвърт.

Везенков не направи от най-добрите си мачове за "Сакраменто", като завърши с 3 точки, 4 борби и 2 асистенции."Сакраменто" контролираше мача, а над всички в двубоя беше съотборникът на Везенков Кийгън Мъри. Крилото вкара общо 12 тройки, като направи рекорд с 11 поредни успешни изстрела от далечна дистанция. Мъри остана само на две тройки от общия рекорд в НБА от 14 в един мач на Клей Томпсън през 2018 г. Баскетболистът на "Сакраменто" беше най-резултатен за успеха с личен рекорд от общо 47 точки, а Домантас Сабонис завърши с дабъл-дабъл - 20 точки и 10 борби. За "Юта" Колин Секстън вкара 28.

"Сакраменто" взе втората си поредна победа, а тимът вече е с актив от 15 успеха и 9 поражения и е на пета позиция в Западната конференция. Следващият мач на тима е срещу "Вашингтон" във вторник от 5.00 ч. българско време.

 

Дневник