Вратата към Олимпиадата в Париж за руските лекоатлети остава все така затворена. Това заяви шефът на световната федерация Себастиан Коу, но в изказването си добави, че "нещата в света се променят" и работна група следи изкъсо ситуацията.

По-рано този месец от Международния олимпийски комитет съобщиха, че представители на Русия и Беларус, които се класират за Игрите догодина в своите спортове, ще могат да участват. Като разбира се, условието е ясно - да бъдат с неутрален статут и без флаговете на своите страни.

Както е известно, двете държави бяха наказани, след като Русия нахлу на украинска територия на 24 февруари 2022 година, заявявайки, че това не е война, а "специална военна операция".

"В цялостната ни позиция няма промяна. Ние сме взели решение, което смятам, че е в най-добър интерес на спорта", категоричен бе Себастиан Коу.

"Дали бих могъл да видя промяна в нещата в близко бъдеще? Не знам. Светът се променя на всеки пет минути, така че и ситуацията би могла да се промени. Имаме работна група, която следи всичко в спорта изкъсо и ще даде нужното експертно мнение, ако се стигне до дискусия за промяна на решението ни", добави още той.

Летните олимпийски игри в Париж ще се състоят между 26 юли и 11 август 2024 година.

Дир.бг