Носителят на требъл във футболна Европа с лекота се класира за финала на Световното клубно първенство, което се провежда в Джеда, Саудитска Арабия.

Отборът на Пеп Гуардиола победи с 3:0 шампиона на Азия Урава Редс, макар и без липсващата си суперзвезда Ерлинг Холанд в атака. Все пак испанският наставник заложи на много силен състав, като Фил Фоудън беше фалшива деветка, а зад него действаха Джак Грийлиш, Матеус Нунеш и Бернардо Силва.

С този си успех над японците Манчестър Сити се класира за големия финал, където ще играе с бразилския Флуминензе, който е актуалният шампион на Копа Либертадорес.

"Гражданите" имаха пълната доминация в днешната среща и през първото полувреме направиха няколко пропускa. Точни удари на Родри и Фил Фоудън бяха спасени от вратаря.

Все пак логичното се случи в продължението на първата част, макар и по нелогичен начин. Защитникът на Урава Мариус Хойбротен не успя да се справи с рутинно центриране по земя на Матеус Нунеш и прати топката неспасяемо в собствената си врата.

Голът на успокоението за отбора на Пеп Гуардиола дойде в 52-ата минута. Тогава Кайл Уокър пусна прекрасен извеждащ пас към Матео Ковачич, а хърватският национал не сбърка сам срещу вратаря - 2:0.

 

 

 

 

 

Малко след това Матеус Нунеш направи фрапантен пропуск, като не уцели опразнената врата с удар с глава след центриране на Джак Грийлиш.

Все пак третото попадение бе въпрос на време и то дойде в 59-ата минута. Удар на Нунеш бе спасен от вратаря, но Бернардо Силва направи успешна добавка с помощта и на рикошет в съперник - 3:0.

До края на мача вратарят на азиатците направи няколко впечатляващи спасявания, като най-запомнящото се бе след удар на Хулиан Алварес.

Дир.бг