Трима пияни водачи са задържани за 24 часа, след като са хванати да управляват автомобил под въздействие на алкохол през почивните дни в Шуменско. Друг пък е арестуван за шофиране след употреба на наркотици, съобщиха от пресцентъра на полицията.

39-годишен мъж от село Лятно бил установен да шофира след употреба на алкохол. Проверката била извършена на 24 декември малко след 17,00 часа в селото. Водачът лъхал на алкохол и бил тестван с дрегер, който отчел 1,58 промила алкохол в издишания въздух. Отказал да даде кръвна проба за анализ.

45 минути след полунощ на 25-ти срещу 26 декември полицейски екип на РУ-Велики Преслав спрял за проверка на ул. “Златен век“ в града лек автомобил БМВ с белгийски табели. Зад волана бил 33-годишен мъж от Велики Преслав. Изпробван бил с дрегер, отчетени били 1,21 промила алкохол в издишания въздух.

Също на 26 декември, но около 23,20 часа, в село Браничево бил спрян водач на лек автомобил Фиат Добло с турска регистрация. Зад волана бил 37-годишен мъж с постоянен адрес в Република Турция, който лъхал на алкохол. Дрегерът отчел 1,88 промила алкохол в издишания въздух.

Около 23,00 часа на 2е4 декември екип на пътна полиция спрял за проверка на ул. “Алеко Константинов“ в Шумен водач на Ситроен Ц5 с добричка регистрация. Автомобилът бил управляван от 24-годишен мъж от Велики Преслав. Тестът му за наркотици показал, че шофира след употреба на кокаин.

По случаите са образувани досъдебни производства. Автомобилът на мъжа от Турция бил иззет с протокол за доброволно предаване, уточниха от полицията.

ШУМ.БГ