Невероятна случка спря за над 40 минути мача на Доминик Тийм от квалификациите на турнира в Бризбън, Австралия, в ранните часове на 31 декември.

Австриецът, бивш номер 3 в света и шампион от US Open, срещна представителя на домакините Джеймс Макейб, но при 2:6 в първия сет нещата не изглеждаха добре за него.

В този момент обаче играта бе спряна, след като хора от охраната и представител на турнира се намесиха, за да евакуират зрителите, играчите и съдията. Оказа се, че змия от най-смъртоносните в региона, се е промъкнала през стълбовете за осветление и е съвсем близо до корта.

В следващите минути настана очакване, докато се разбере как ще се процедира. Пристигна специалист по хващане на такива влечуги, който се справи бързо - прибра змията в специална изолирана торба и я отнесе далеч от комплекса за тенис.

Оказа се, че това е 50-сантиметров екземпляр от вида източна кафява змия, която е една от най-опасните, отровни и смъртоносни в Австралия. Изключително рядко е да се появи в такава близост до населено място, а кортовете за турнира са в покрайнините на Бризбън.

"Аз много обичам животните и харесвам екзотичните - каза с усмивка Тийм след мача, който обърна и спечели с 2:6, 7:6, 6:4. - Но това си бе страшничко, защото ми казаха колко отровна и опасна е тази змия.

А тя е била съвсем близо до децата, които подаваха топките, в ъгъла на корта.

Такова нещо никога не ми се е случвало в тениса, а и вероятно никога повече няма да ми се случи."

Доминик спечели и следващия си мач от квалификациите часове по-късно - срещу италианеца Джулио Дзепиери (3:6, 6:4, 6:4), за да намери място в основната схема на турнира.

Дир.бг