Шумен ще изпрати 2023-та с младежкия заряд на група „Юпитер 7“, която на празничната сцена до общината от 22,30 ч. ще представи свои оригинални песни и версии на български и световни хитове.

„2023 г. бе година на вдъхновението и на мотивацията да продължим. Големи са амбициите ни за следващата година и концертът в Шумен ще е трамплин към осъществяването им“, казаха за ШУМ.БГ Нео Куртев и Малена Шишкова.

Тази вечер на концерта им в Шумен те ще изпълнят както първия им сингъл „Как искам“, така и втората им песен, към която ще излезе видео - „Ръка за ръка“. Ще представят още няколко техни оригинални песни. За празничното настроение довечера младите музиканти са подготвили и свои версии на композиция на „Акага“, световни фънк класики, няколко от най-актуалните хитове и любими на всички песни от българската музикална история.

Младите таланти от „Юпитер 7“ са за първи път в Шумен, но разказаха, че са слушали много за града от свои колеги.

Формацията е създадена от легендарната група „Акага“ и включва деца и ученици на големите ни фънк музиканти. Нео е син на Краси Куртев, а Малена – дъщеря на Мишо Шишков. Член на групата е Калина Димитрова, която тази есен участва в първото издание на Младежки фестивал „Деца на джаза“ – Шумен. Тя няма да свири на новогодишния концерт, тъй като в момента се обучава по международна програма в чужбина. Нео Куртев е състудент в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ на шуменския пианист Симеон Божилов, възпитаник на СУ „Сава Доброплодни“, който тази есен също бе сред участниците в шуменския младежки джаз фестивал.

ШУМ.БГ