Арсенал допусна нова грешка и не успя да изпрати 2023-а година като лидер във Висшата лига.

"Артилеристите" отново не убедиха, че са напълно готови за титлата и допуснаха обрат, губейки с 1:2 лондонското дерби от Фулъм.

Така Арсенал, който само допреди няколко седмици бе във впечатляваща форма, изпраща годината със само една победа от последните си пет мача.

А успех на "Крейвън Котидж" днес щеше да означава, че Арсенал е лидер в края на календарната година. Не, че това означава нещо в битката на титлата, но все пак носи престиж и самочувствие за заелия тази позиция тим.

А това ще бъде Ливърпул, който макар и с мач по-малко, има 42 точки на първото място. Толкова има и изненадата Астън Вила, но с мач повече, по-лоша голова разлика и загуба с 0:3 в директния двубой.

Трети е Манчестър Сити с 40 и с 19 мача подобно на Ливърпул, докато Арсенал вече е едва четвърти, с 20 двубоя и също с 40 пункта.

А нищо не предвещаваше подобна развръзка в самото начало на мача, защото Букайо Сака откри още в петата минута.

Всичко изглеждаше като рутинен новогодишен следобед с три точки за Арсенал, но истината е, че в хода на целия мач Фулъм показа доста по-голямо желание, борба за всяка топка и в крайна сметка заслужи обрата си.

Раул Хименес изравни още до почивката с гол в 29-ата минута, а обратът бе донесен в 59-ата минута от Боби Декордова-Рийд.

Дир.бг