“Шумен” записа загуба при гостуването си на “Академик” в Пловдив със 76:84 . Шуменци изиграха пореден оспорван двубой, но в края на срещата домакините бяха по-добри и стигнаха до успеха.

Двубоят бе от 15-ия кръг на Националната баскетболна лига.

“Шумен” стартира мача със 7 безответни точки, но “Академик” бързо се върна в срещата и след първата четвърт поведе с 27:16. Пловдивчани опитаха да решат мача през вторите десет минути, когато разликата в тяхна полза стигна до 16 точки. Шуменци показаха характер и намалиха изоставането си и на полувремето резултатът бе 43:33 за домакините.

“Шумен” продължи с по-добрата си игра и след паузата и секунди преди края на третата четвърт стигна до равенство 61:61. С два успешни наказателни удара маринов даде преднина от две точки за домакините в края на частта 63:61.

Интригата се запази до самия край на мача. “Академик” поддържаше аванс от няколко точки, докато “Шумен” притискаше съперника си, но в края на мача силите отново не достигнаха на шуменци и те инкасираха 11-та загуба.

За “Шумен” 24 точки реализира игралият без смяна Ивайло Тонев, Дейвид Ролинс записа 14 точки и 9 борби, а Брайън Камерън се отчете с 13 точки, 6 борби и 7 асистенции – също за пълни 40 минути.

Къмингс бе и най-резултатен за домакините с 24 точки, 17 записа е Мартин Маринов, а с 16 и 9 борби се отчете Джералд Лидел.

В следващия кръг от НБЛ на 13 януари “Шумен” посреща “Миньор” Перник. Мачът по програма е от 18,00 часа в зала “Арена Шумен”.

ШУМ.БГ