Френският пилот Себастиен Льоб (Bahrain Raid Xtreme) спечели четвъртия етап на Рали Дакар между Ал-Саламия и Ал-Хофуф при автомобилите. Той завърши разстоянието от 299 км за 2:36.02 часа. Льоб остави на 1:08 минута зад себе си Язид Ал Раджи (Саудитска Арабия) от Overdrive Racing.

На трето място за деня остана катарският пилот Насер Ал-Атиях, който е на 1:22 минута зад победителя.

Това бе първа победа за Селастиен Льоб за този сезон, като по този начин той праща в историята кошмарния понеделник, в който изостана с 23:41 минути. Льоб се придвижи от 9-о на 6-о място в генералното класиране.

В него продължава да води Язид Ал Раджи, който е пред испанеца Карлос Сайнс и Насер Ал-Атиях.

При моторите втора етапна победа на Рали Дакар 2024 постигна чилиецът Хосе Игнасио Корнехо Флоримо (Monster Energy Honda Team). Той завърши с най-доброто време - 2:51.11 часа. Чилиецът изпревари американеца Рики Брейбек, който му е съотборник, с 2:59 минути. Аржентинецът Кевин Бенавидес (Red Bull KTM Factory Racing) завърши трети, като изостана с 3:18 минути.  

Благодарение на успеха си Начо Корнехо излезе на първо място в генералното класиране до момента, в което води на Рос Бранч от Ботсвана (Hero Motorsports Team) с 1:15 минути и на Рики Брейбек, който изостава с 4:56 минути.

Утре ще се проведе петият етап на надпреварата между Ал-Хофуф и Шубайта.

Дир.бг