Сакраменто Кингс постигна убедителна победа в залата на Детройт Пистънс, но новината от тази сутрин за нас е, че Александър Везенков отново не влезе в игра дори за минута.

Неговият отбор спечели със 131:110 на паркета на най-слабия като баланс тим в NBA за сезона, но срещу името на българина отново пишеше - DNP-COACH'S DECISION. Иначе казано: Не взе участие заради треньорско решение, няма контузия.

Това е пети такъв случай в последните 6 мача на Кингс, като наставникът Майк Браун изведнъж реши, че няма да разчита на Везенков. Меко казано, това е странно, тъй като отзивите за изявите му не бяха никак лоши в двубоите, в които игра през ноември и декември. А той влизаше практически във всеки от тях и записваше все повече минути.

Вероятно причината знаят само вътре в отбора, но от 30 декември, когато същото пишеше срещу името на Александър за гостуването на Атланта, се случи и срещу Шарлът, Орландо, Торонто, както и тази сутрин в Детройт.

В тази серия имаше само една поява на игрището на българската звезда.

Преди два дни Браун пусна за цели 21 минути в игра Везенков срещу Ню Орлиънс, като номер 7 се отплати с 11 точки. Но това се случи в мач, който бе загубен още след първата четвърт с безнадеждно изоставане.

Цялата ситуация около миналогодишния №1 в Европа е странна, като медиите в Щатите не са убедени какво е предизвикало "замразяването" на Саша.

Най-вероятната версия е готвен трансфер в друг отбор от NBA, който да се случи преди крайния срок - 8 февруари. Говори се за отборите на Торонто, Минесота, Чикаго и същия този Детройт, срещу когото Везенков не влезе в игра днес.

Обичайна практика е, ако се готви сделка за даден играч, той да не бъде рискуван да играе в последните мачове преди това, за да не се контузи и бизнесът да пропадне.

Още резултати в NBA тази сутрин:

Орландо - Минесота 92:113

Ню Йорк Никс - Портланд 112:84

Далас - Мемфис 103:120.

Дир.бг