Константин Желев e собственик и идеен двигател на студиото за интериорен дизайн Optimal Design, както и представител на “Кухни PREGO” за гр. Шумен. 

Той работи в областта на проектирането на нестандартно обзавеждане почти две десетилетия. През годините има реализирани над 70 проекта за цялостно реновиране на жилища и повече от 2000 кухни в цялата страна. Дългогодишният му опит и доволните клиенти му дават силата да създаде собствен бранд Optimal Design.

  • Г-н Желев, като че ли невинаги за хората е ясно какво точно предлага студиото за интериорен дизайн. Какво предлага Вашето студио?
  • Услугите, които предлагаме, са в тон с името на бранда. Създадох Optimal Design, защото хората имат нужда професионалист с опит да управлява проектите им, да ги консултира и да контролира качественото изпълнение. Така ще избегнат грешки, породени от липсата на опит и ще се радват на супер резултати. Много колеги, за да заслужат хонорарите си, правят красиви картинки, които обаче са трудни за изпълнение и реализирането им е много скъпо. Ние вярваме, че повечето хора имат нужда не толкова от грандиозни изпълнения, а от съдействие за това да се ориентират в обстановката, да им помогнем в избора на това, което е практично, удобно, стилно и в същото време в унисон с техните предпочитания. Предлагаме услугата разбита на различни нива, за да могат повече хора да се възползват от нея.
  • Бихте ли ги описали стъпка по стъпка?
  • Първият етап е изграждане на 3D модел на жилището в Sketchup среда. Има възможност моделът да се рендира и да се направи виртуална разходка, което се калкулира отделно.

Във втория етап се изготвят схеми за Ел. и ВиК точките, както и размери за мебелите. Третият етап е авторският контрол. Това е и най-обемната част от работата. Тя включва проследяване на разходите, контролиране на подизпълнителите и подбор на мебели, плочки, паркети, осветителни тела и т.н. - все неща, при които клиентите се затрудняват и губят много време, а резултатът не е ясен. Добре е клиентите да се възползват от пълния комплект услуги, тъй като ще имат възможност да ползват нашите договорени отстъпки с производители и търговци. Това ще възстанови голяма част от вложените пари за дизайна. На разположение ще им бъде и целият екип от конструктори и монтажисти. Освен това, предлагаме гаранционна и следгаранционна поддръжка.

  • Пазарът се изменя като че ли с годините. Вие как оценявате промените и защо хората имат нужда от специалисти в обзавеждането?
  • Промените в пазара са еднопосочни в тенденция пълно унищожаване на традиционната търговия. Преди време имаше последователност от производство, търговия на едро и логистика, търговия на дребно. Разработваха се нови продукти, правеха се каталози и изложения. Търговски представители обикаляха и разясняваха продуктите, вземаха обратна връзка към производителите. В момента всеки се спасява поединично. Производители, спекуланти [тъй наречения drop shipping] и търговци се надпреварват за крайния клиент. Получава се така, че в момента се купува изключително много през интернет, има и много хора от региона, които отиват да си търсят мебели в Турция, например. Освен това, големите вериги постоянно са в промоции пак на вносни стоки. Отговорността е размита и прикрита и в този хаос за клиентите става изключително трудно да подберат правилния продукт. Все по-често виждаме хора, закупили мебели, да ги разпродават. Все по-често срещаме хора, на които им се налага да направят ремонт на ремонта. Точно затова сме необходими ние -  за да намалим риска и средствата, които дадете, да отидат по предназначение и вие да сте доволни от крайния резултат. 
  • Какви са тенденциите в обзавеждането в момента?
  • Отчетливи тенденции при мебелите са да са до тавана, като при кухните горният ред е в две дълбочини. И най-предпочитаният декоративен елемент са паната на летвички. При леглата най-много се търсят тапицираните и да са по-високи. В баните отново на мода са флоралните елементи и черният обков. Модерни цветове са бялото във врати, плочки (калаката голд), паркет и мебели. Натуралната умбра (светло бежово). Злато и мед в металите. Бетонът и натуралните дървесни цветове отстъпват пред дюзовите.
  • Известни сте с качествените мебели при проектите си. Кои са брандовете, с които работите и защо сте избрали тях?
  • Работим кухните с Prego, защото фабрично произведените модули издържат много по-дълго от произведените в малки цехове. Машините са от най-висок клас, лепилата които ползваме са значително по-скъпи и роботизираните машини обработват много добре детайлите. 

Имаме и партньорство с две производства български - Buldesign и Арт Мика, които ни угаждат и ни изработват мебелите по проект. Отделно имаме дистрибуция на по-бюджетни мебели като Ergodesign, които могат да се преправят като размери.

  • Защо хората да се доверят точно на Вас?
  • Защото ще спестят време и пари. Ще комуникират само с нас, няма да се разправят с всички по веригата. Ще имат пълен контрол на парите и документите. Ще се възползват от нашите отстъпки в магазини и производства. Ще им остане само приятната емоция от ремонта и обзавеждането. Планирането и управлението на проекта е висока добавена стойност, която можем да дадем на клиентите ни и крайният резултат ще ги удовлетворява. 

Студио за интериорен дизайн “Optimal Design”

Гр. Шумен, ул. “Васил Левски” 6

Телефон: 0888 148 428

www.optimaldesign.bg

            Facebook страница - тук.

Платена публикация