“Шумен” записа втора домакинска и общо шеста победа за сезона, след като спечели със 76:61 срещу “Левски”. Срещата бе от 17-ия кръг на Националната баскетболна лига.

Шуменци доминираха в по-голямата част от мача, но допуснаха голям спад през втората четвърт и позволиха на “сините' дори да обърнат резултата. След почивката шуменци заиграха стабилно, с добра защита и закономерно стигнаха до победата.

Домакините не разчитаха на Ивайло Тонев в този мач, а кризата, в която изпадна “Левски” позволи на треньорите да използват едва 9 баскетболисти в Шумен,

“Шумен” се разигра след началните пет минути и в края на първата четвърт поведе убедително с 20:6, като 11 точки вкара Брайън Камерън. Веселин Байчев пък започна в титулярния състав и отбеляза първата точка в мача.

Вторите десет минути се развиха кошмарно за домакините. “Левски” намали за 24:21. Тройка на Камерън внесе за малко спокойствие, но домакините не успяха да опазят Зейн Ноулс, който  поведе отбора на “Левски” и той направи обрат и поведе с 33:30. Домакините, обаче, не позволиха разликата да стане по-голяма и на полувремето “Левски” водеше само с точка - 35:34.

След почивката отборът на “Шумен” показа желание и хъс за победа и обрата. Шуменци вкараха  25 точки в третата четвърт и поведе с 59:50 преди заключителната част.

В нея силите на играчите на “Левски” свършиха и шуменци постепенно увеличиха преднината си и зарадва феновете си с втора поредна победа.

Столичани продължиха да имат много проблеми с достигането до точки, като в по-голяма част от третия период успяваше да го стори само от наказателната линия.

Брайън Камерън завърши с 29 точки за “Шумен”, 20 добави Дейвид Ролинс, който игра отлично и в защита. Джъстин Кохайда се отличи за домакините с 16 борби.

За “Левски” Зейн Ноулс записа 21 точки и 11 борби. .

В следващия кръг “Шумен” гостува на “Черно море' във Варна.

ШУМ.БГ