Александър Везенков отново получи минути на игрището за Сакраменто Кингс и изглежда периодът на "замразяване" на най-добрия баскетболист в Европа за 2023-а е приключен.

Българинът записа 11 минути срещу Индиана у дома, а мачът бе загубен със 121:126 от тима му. Това е четвърто поредно поражение за Кингс, което вече внася някакво напрежение в отбора. Балансът на Сакраменто е 23-18, а загубата бе седма у дома за сезона в Националната баскетболна асоциация.

Везенков влезе в края на първата четвърт, заменяйки Домантас Сабонис, като почти веднага се отличи с чадър в отбрана, а после взе традиционните вече за играта му борби под коша - една офанзивна и един дефанзивна.

Още по-важно е, че публиката го посрещна с мощна подкрепа и видимо влизането му даде енергия на отбора. Във всяко домакинство се усеща колко е харесван от феновете на отбора и как се чака появата му на игрището.

След това Александър вкара 2 от 3 опита за тройката, както и 1 от 2 наказателни, за да запише актив от 7 точки.

Плюс 3 рибаунда, една открадната топка, донесла бърза атака и кош, както и споменатия блок. За 11 минути в игра, разделени на два периода, никак не лоша статистика.

И отново, както преди 2 дни срещу Финикс, Везенков бе изваден от игра за последните 6 минути - сякаш програмирана промяна от треньора Майк Браун.

Сакраменто опитваше обрат в края и пропусна важни стрелби от тройката, което е силата именно на Александър.

Още резултати от тази сутрин:

Ню Йорк - Вашингтон 113:109

Торонто - Чикаго 110:116

Юта - Оклахома 129:134

Минесота - Мемфис 118:103.

Дир.бг