Отборите на Франция и Унгария се поздравиха с нови победи на Европейското първенство по хандбал за мъже и направиха важна стъпка към класиране на полуфиналите. Двата тима заемат първите две места в група I на основния етап от турнира, който се провежда в Германия.

Французите са с пълен актив от 3 победи в три мача след успеха с 39:32 над Исландия. На 2-о място с 4 точки са унгарците, които в третия си мач надделяха над Хърватия с 29:26. Разочарованието беше за домакините от Германия, които завършиха при равенство 22:22 с Австрия.

В Lanxess Arena в Кьолн тимът на Исландия нямаше особени шансове сpещу олимпийските шампиони от 2020-а година. Людовик Фабрегас и Мелвин Ричардсън вкараха по 6 гола за победителите, които още до почивката взеха комфортен аванс от три гола – 17:14. Разликата  от три гола се откри от 8:5, след това премина през 12:9, 14:11. След почивката преднината на петлите” стигна до пет гола – 22:17 и 31:26 с важни голове на Карл Конан и Юго Деска.

За Унгария отличен мач направи вратарят Ласло Бартуч, който спаси 16 изстрела, особено важни пък бяха три в последните минути. Унгарците отказаха състава на Хърватия, който през второто полувреме направи поредица от грешки. Бенче Имре беше точен 7 пъти за Унгария, а Рихард Бодьо добави 5. За Хърватия голмайсторът на тима Тин Лучин и Филип Главач също вкараха по 5.

Австрия също има 4 точки и за момента е на 3-о място, като утре в предпоследния кръг има тежко изпитание с Франция. Германия е с 3 точки и утре ще срещне Унгария, докато Хърватия и Исландия съответно с 1 и 0 пункта ще спорят за първа победа във втората фаза на първенството.

БТА