Американката Микаела Шифрин спечели рекордна 95-а победа в Световната купа и регистрира 150-и подиум в кариерата, след като спечели днес слалoма от Световната купа в Ясна (Словакия).

Времето на Шифрин е 1:48,21 минути (52,91; 55,30) и изпревари с 14 стотни от секундата 19-годишната хърватка Зринка Лютич. Шифрин реални си беше подковала победата още в първия манш, когато имаше преднина от почти секунда. Във втория манш американката беше крайно предпазлива и дори позволи преднината й да слезе до 14 стотни. Времето й само във втория манш е чак 7-о, но това не беше проблем, особено след като голямата й съперничка Петра Влъхова се контузи вчера и не участва в момента.

150-то стъпване на подиума от Шифрин е съчетано с 82-о в слалома, вече с 1 повече от постижението на Ингемар Стенмарк. 28-годишната американка има 110 старта в слалома в кариерата си, което означава 74,5 процента място на стълбичката.

Трета се нареди днес Анна Свен-Ларсон (Швеция), която изостана на 0.81 секунди от победителката. В класирането за Световната купа Шифрин има вече 1209 точки, пред Влъхова с 802 и Лара Гут-Бехрами (Швейцария) със 789. За малкия Кристален глобус в слалома Шифрин води с 630 точки, пред Влъхова с 505. Световната купа по алпийски ски за жени се премества следващия уикенд в Кортина д'Ампецо (Италия) за скоростните дисциплини спускане и Супер-Г.

Българката Анна Цурбриген също участва в този слалом, но не успя да се нареди на по-високо място от 43-ото и това означаваше край за днес за нея.

БТА