Реал Мадрид постигна изключително трудна победа срещу последния в класирането Алмерия с 3:2 на "Сантяго Бернабеу".

Обстоятелствата около успеха на новия лидер в таблицата бяха скандални и за тях ще се говори дълго в испанските медии. Всъщност се говореше още по време на самия мач.

Алмерия, който е с едва шест точки от началото на сезона и няма нито една победа, шокиращо поведе с 2:0 в Мадрид. През второто полувреме "белия балет" получи спорна дузпа за 1:2, после гол на гостите беше отменен, а след това Винисиус вкара попадение с ръка, което не бе отменено с ВАР. Реал получи 11 минути продължение и в деветата от тях стигна до победен гол на Даниел Карвахал.

Но по хронология.

Отборът на Карло Анчелоти изигра кошмарно първо полувреме и се оказа изоставащ още в първата минута, когато Алмерия разви бърза атака, която бе завършена от Ларджи Рамазани.

Реал не създаваше нищо в атака и бе наказан за втори път в 43-ата минута с уникално попадение с левия крак на Едгар Гонсалес от далечна дистанция. За вратаря Кепа нямаше никакъв шанс.

На почивката гостите водеха с 2:0, а през втората част също започнаха силно. В 57-ата минута обаче Реал получи дузпа за игра с ръка на бранител при скок за едно центриране. Джуд Белингам стреля в средата от бялата точка и отбеляза 14-ия си гол през сезона. Решението за дузпата бе много спорна, тъй като Антонио Рюдигер излгеждаше, че извършва нарушение в наказателното поле.

Изглеждаше, че Реал тръгва към обрата, но в 61-ата минута Алмерия вкара за трети път. Голът бе отменен заради фаул срещу Белингам в центъра на терена, а решението дойде след разглеждане с ВАР.

Дир.бг