Четирима души са откарани в болница след катастрофа на кръстовището на 5-ти километър, съобщиха от пресцентъра на шуменската полиция.

Инцидентът станал малко преди 10,00 часа днес. Ударили са се Тойота, Фолксваген и Сузуки.

Водач на лек автомобил Фолксваген с русенска регистрация се движи от 7-ми километър в посока към Варна. На главния път водач на лек автомобил Сузуки Вагон предприел маневра завой наляво в посока към Шумен и ударил движещия се по пътя с предимство водач на Фолксвагена. След удара бил блъснат спрял на стоп на изхода на Шумен автомобил Тойота.

На място за оказване на помощ на пострадалите били насочени три екипа на спешна помощ. Откарани в шуменската болница са четирима души - трима от Сузукито и пътник от Фолксвагена.

В Тойотата са пътували директорът на ОДМВР-Шумен ст.комисар Георги Гендов, заместник - директорът комисар Пламен Тодоров и комисар Веселин Захариев. Не са пострадали.

Състоянието на четиримата откарани за преглед в шуменската болница към момента не е известно. Водачите на трите автомобила са правоспособни. Тествани са за алкохол и наркотици, пробите им са отрицателни.

По-късно от пресцентъра на полицията съобщиха, че четиримата откарани в болница са без телесни повреди.

 

ШУМ.БГ