Лидерът в първенството на Саудитска Арабия Ал Хилал победи Интер Маями с 4:3 в зрелищна контрола, играна в Рияд.

И двата тима излязоха с почти всички свои големи звезди, като в състава на домакините личаха имената на Александър Митрович, Сергей Милинкович-Савич, Рубен Невеш и Малком, докато в редиците на американците бяха Лионел Меси, Луис Суарес, Серхио Бускетс и Жорди Алба.

Саудитският клуб поведе бързо с 2:0 още преди да е изминал четвърт час игра. В 10-ата минута Александър Митрович даде аванс на Ал Хилал след асистенция на Сергей Милинкович-Савич. Абдула Ал Хамдан удвои аванса на домакините в 13-ата минута.

Новото попълнение на Интер Маями Луис Суарес върна един гол за американците в 34-ата минута. Минута преди края на редовното време на първата част Майкъл върна аванса от два гола на Ал Хилал.

Тимът от Маями стигна до 3:3 в рамките на минута в началото на втората част. Първо Лионел Меси се разписа от дузпа в 54-ата минута, а 60 секунди по-късно аржентинецът даде страхотен пас на Дейвид Руис, който отбеляза за 3:3.

Ал Хилал стигна драматично до успеха в 88-ата минута с гол на бившия играч на Барселона Малком.

И двата тима ще изиграят по още една контрола по време на зимната пауза. Интересното е, че всеки от тях ще срещне състава на Ал Насър. Първо това ще стори Интер на 1 февруари, а седем дни по-късно и Ал-Хилал ще се изправи срещу Кристиано Роналдо и компания.

Дир.бг