Килиан Мбапе бе главното действащо лице за Пари Сен Жермен при победата с 2:1 срещу Страсбург във френската Лига 1. Суперзвездата на парижани буквално направи всичко - отбеляза гол, направи асистенция и също така пропусна дузпа.

Спряганият за трансфер в Реал (Мадрид) нападател на ПСЖ можеше да открие след само шест минути, но не успя да реализира от дузпа.

Мбапе обаче поправи грешката си в 31-ата минута, когато получи асистенция от Марко Асенсио и грабна своето попадение №20 през сезона в първенството - 1:0 за шампионите. Четири минути след почивката французинът върна услугата на испанския си колега и му подаде, а Асенсио бе точен за 2:0.

Дилане Бакуа намали за домакините от Страсбург двадесетина минути преди края, но това бе всичко, за което те имаха сили.

Статистиците изчислиха, че от началото на миналия сезон Мбапе е изпълнил общо 12 дузпи в Лига 1, като е пропуснал една трета от тях - 4. И в четирите случая, в които не успява да реализира, ударите на Мбапе са отразени от вратарите.

ПСЖ продължава да води с добра преднина пред втория в класирането - Ница. Столичани имат 47 точки, докато Ница е с 9 по-малко, но и имат мач по-малко от шампионите.

Дир.бг