Алберт Попов остана на 26-о място на топлия слалом в Шамони от Световната купа по ски-алпийски дисциплини.

Топъл, защото температурите, които не позволиха провеждането на скоростни дисциплини при мъжете и жените, повлияха силно и на този слалом.

Времето в подножието на Монблан си бе пролетно, поляните край трасето бяха изцяло в зелена трева, а снегът, на който скиорите се опитваха да карат, ставаше все по-мек с всяка изминала минута.

Именно този факт доведе до огромната сензация, че завършилият на 30-о място след първия манш Даниел Юл, успя да спечели състезанието.

Швейцарецът, който има шест победи в кариерата си и е сред изявените състезатели в слалома, направи груба грешка в първото си спускане и с доза късмет успя изобщо да се класира на 30-ото място и да получи право на второ спускане.

А това означаваше, че той ще премине първи по трасето, когато то бе в най-добро състояние. Юл се възползва отлично и даде време, които състезателите след него въпреки преднината си не успяха да победят заради все по-влошаващите се условия.

Буквално в края трудно се караше по трасето, а Алберт Попов бе един от многото, паднали в капана на топлината.

Той бе 12-и след първия манш, но остана едва 26-и в общото класиране.

Иначе Швейцария имаше страхотен следобед в Шамони, защото Лоик Меяр завърши втори, а домакините останаха разочаровани, защото техният представител Клеман Ноел не успя да се възползва от перфектния си първи манш.

Той бе най-бързи при първото преминаване на трасето, но мекото трасе му костав доста стотни при второто спускане и той остана на 0.18 секунди от първото място, завършвайки трети.

В класирането за големия Кристален глобус нещата продължават да са без особена интрига. Марко Одермат води с 1406 точки, втори е Сиприен Саразен от Франция с 684, а австриецът Мануел Фелер има 559.

Дир.бг