Атлетико (Мадрид) отново се превърна в кошмар за своя градски опонент Реал, след като не се даде на "Бернабеу" и успя да измъкне равенство 1:1 с гол в последните секунди.

"Дюшекчиите" са единсвеният тим, който за 23 кръга е победил Реал в Ла Лига, само преди две седмици изхвърлиха градския си опонент за Купата на Краля, а пък днес смълчаха "Сантяго Бернабеу" в последните секунди, сякаш от нищото.

Реал водеше с 1:0 и вече пресмяташе точките си на върха. Те трябваше да са четири преди Жирона преди директния сблъсък помежду им, но Маркос Йоренте тотално обърка всичко.

В третата минута на добавеното четириминутно продължение, една балонна топка в наказателното поле просто бе изгледана от бранителите в бели екипи, а между тях скочи Йоренте, който с глава и с помощта на горната греда, успя да вкара за 1:1.

Кошмарен край на мача в момент, в котйо Реал сякаш контролираше нещата и просто дочакваше края, но той не настъпи по планирания начин.

Иначе Реал поведе в резултата още в 20 минута чрез Браим Диас и дълго време имаше контрол над мача, като бранителите в бяло успяха да неутрализират по-опасните атаки на гостите, а при една петичка на Гризман, геройска намеса трябваше да прави и вратарят Лунин.

В самото начало на полувремето гол на Атлетико бе отменен, след като не голмайсторът Савич а неговият съотборник Саул бе в засада, но реферите прецениха, че той пречи на вратаря и гол нямаше.

Общо взето мач, в който сякаш Реал имаше контрола и изглеждаше уверен в победата си. Когато сякаш и Атлетико някак се примири, че ще трябва да загуби на "Бернабеу", а Реал буквално чакаше да изминат последните 40 секунди и съдията да свири края, дойде и попадението на Йоренте.

Атлетико не успя да направи хеттрик от победи срещу Реал през сезона, но пък това реми в последните секунди действително бе отпразнувано като успех.

С наивно загубените две точки, Реал все пак остава на върха, с две пред Жирона а в следващия кръг двата тима се срещат един срещу друг, отново на "Бернабеу".

На осем точки зад Кралете остава големият им съперник Барселона, а пък Атлетико е четърти, на 10 точки от върха.

Дир.бг