ПСЖ е загубил битката за Килиан Мбапе и трябва да приеме новината, че звездата си тръгва в посока Реал Мадрид след края на сезона. Това твърдят едновременно днес три от най-големит френски медии.

Те потвърждават индикациите от Испания, че Мбапе и "кралете" са на финалната права на преговорите, след което сделката ще бъде официално обявена.

"Логиката сочи, че Килиан ще завърши този сезон и няма да удължи договора си. Той винаги е казвал, че няма да го направи, че няма да го удължи. Затова щом Реал го иска, той ще премине на "Бернабеу", заяви пред RMC Даниел Риоло.

Подобни индикации дава и авторитетното издание "Екип".

"Истината е, че ПСЖ не разполага с голям финансов резерв. През последните седмици Луис Кампос спомена, и то многократно, пред своите събеседници (агенти, мениджъри...), че финансовият феърплей сериозно е ограничили размаха на ПСЖ. И това натежава. Напускането на Мбапе е просто продължение на тенденцията основни играчи да се сбогуват с Париж, това е съвсем естествен процес", написа редакторът Уго Делом.

"Льо Паризиен", който преди дни пръв съобщи за все още непотвърденото официално решение на Мбапе да напусне ПСЖ, пък твърди, че в близките дни играчът ще уведоми ръководството за бъдещето си.

"Най-голямата звезда на френския футбол ще се присъедини към най-големия клуб в света, Реал Мадрид, през следващия сезон. Основните параметри по сделката са уточнение, текат финални детайли, които са неизбежен процес при договор от такъв мащаб. Мбапе е взел своето решение и ще отиде там, където винаги е желал. ПСЖ загуби битката, а Реал я спечели", пише изданието.

Дир.бг