ППМГ „Нанчо Попович“ и ПЕГ „Никола Вапцаров“ ще минат на едносменен режим на обучение за учебната 2024/2025 година.

Това са заявили директорите на двете учебни заведения на работна среща за обсъждане на план-приема в VIII клас, съобщиха от пресслужбата на Областна администрация
В срещата са участвали и началникът на Регионалното управление на образованието Кремена Маринова и заместник областният управител Нели Георгиева.

„Провеждаме тази среща, защото има проблеми при осъществяването на приема и в баланса при планирането на паралелките“, заяви областният управител проф. Добромир Добрев. Той беше категоричен, че усилията на всички трябва да бъдат насочени за преодоляване на дисбалансите в образователната система на територията на област Шумен. „Тези дисбаланси са резултат от бездействието на Регионалното управление на образованието през последните години“, подчерта областният управител.

Той изрази очакванията си съвместно с всички директори да се търси консенсус за решаване на тези проблеми, както и да се работи за преминаване на едносменен режим на обучение във всички училища.

По-късно този месец предстои държавният план-прием в училищата в Шуменско да бъде обсъден на заседание на Постоянната комисия по заетостта.   

ШУМ.БГ