След отсъствие от малко над две седмици заради травма в глезена, Александър Везенков отново се появи в игра.

Българинът записа 5 и 31 секунди на паркета, но не успя да помогне на Сакраменто Кингс да избегне домакинското поражение от Детройт Пистънс със 120:133. А преди днешния двубой, гостите имаха само шест победи през сезона и са категорично най-слабият отбор по показатели.

Везенков реализира три точки от три успешни пследователни наказателни удара, които родният играч получи шанса да изпълни малко след появата си на паркета.

В часовете преди мача не бе ясно, дали Везенков ще е готов за игра, но той седна на пейката за своя тим, а Майк Браун го пусна в игра при оставащи три минути до края.

Първите секунди от завръщането му в игра не бяха много успешни, защото Везенков веднага извърши нарушение, но пък малко след това при опит за далечна стрелба самият той бе фаулиран и застана за три наказателни удара, които вкара.

Освен трите точки, той се отчете и с една борба, но малко след началото на втората част бе заменен и повече не се завърна в игра.

Иначе Кралете се оттеглиха с аванс от 36:31 след първата четвърт, но Детройт осъществи обрат до полувремето, на което се оттегли със седем точки при 70:63.

Двубоят в Сакраменто продължи да е доста завързан и с обрати, след като домакините взеха и третата част, за да влезят в последната четвърт с минимален аванс от 99:97.

Ключови за победата на Детройт се оказаха началните минути на тази последна четвърт, в която те успяха да натрупат аванс от седем точки, а това бе разлика, която Сакраменто така и не успя да скъси.

В крайна сметка Пистънс спечелиха със 133:120 при завръщането на Везенков в игра.

Най-резултатен в мача бе Джейдън Айви от тима на гостите, който реализира 37 точки.

За Сакраменто 30 точки отбеляза Домантас Сабонис, а общо осем баскетболисти на тима успяха да отбележат поне един кош, като с най-скромен актив, но и с най-малко игрово време сред тях бе Везенков.

В класирането на Западната конференция, Сакраменто продължава да е на петото място с актив от 29 победи и 21 загуби.

Дир.бг