Спецполицаи от ГДБОП сектор Шумен разкриха оранжерия за отглеждане на растения от вида на конопа, като е иззета над 2 кг суха продукция, съобщиха от пресцентъра на полицията.  

Оперативните действия са реализирани на територията на Велики Преслав под ръководството на Окръжна прокуратура- Шумен. В хода на спецакцията са задържани за 24 часа двама местни жители - И.Г. (23 г.) и Б.Б. (26 г.)

От полицията уточняват, че е установена оранжерия за отглеждане на растения от рода на конопа, обособена в стая на частен имот в града.  Помещението било оборудвано с високотехнологични лампи, системи за климатизация и вентилация и влагоабсорбатори. Намерени са  торове и препарати, ползвани за растежа на наркокултурата. Спецполицаите иззели около 2,5 кг. суха тревиста маса, която при извършения полеви наркотест реагирала на канабис.

Разследването е проведено от спецполицаи от сектор 03 (Шумен) към отдел 13 при ГДБОП.  Действията са реализирани под наблюдението на окръжната прокуратура във връзка с образувано досъдебно производство за притежание, отглеждане и разпространение на високорискови наркотични вещества. Работата по документиране на престъплението продължава под надзора на окръжната прокуратура.

От АП-Варна съобщиха, че работата по доказване и документиране на извършеното престъпление продължава под наблюдението на прокурор от Окръжната прокуратура в Шумен. След анализ на всички събрани доказателства ще бъде преценено каква мярка за неотклонение да бъде наложена на И.Г. и на Б.Б.

ШУМ.БГ