Ювентус допусна четвърта поредна издънка в Серия "А" и на практика абдикира от битката за титлата.

"Бианконерите" направиха равенство 2:2 като гости на Верона, като ще завъртят цял месец без победа в шампионата.

Юве остава на девет точки от лидера Интер, а и е с мач повече, като предвид формата на лидера, едва ли може да има някакъв обрат в битката за върха.

А три от тези четири издънки за Юве в последния месец дойдоха само срещу отбори, които бяха в зоната на изпадащите. Изключение прави само загубата в Дерби д'Италия именно срещу лидера Интер.

Днес Верона откри резултата още в 11-ата минута, преди Душан Влахович да изравни, а Юве да се втурне в търсенето на пълния обрат.

В самото начало на втората част последва нова размяна на голове. Нослин отново изведе Верона напред, но веднага след това Рабио изравни, а въпреки атакаите на Ювентус до края на мача, резултатът 2:2 остана краен.

Така на върха в класирането е Интер с 63 точки, Ювентус е с мач повече и 54 точки, Милан има 52, а Аталанта оформя топ 4 с 42 пункта преди да изиграе мача си от кръга.

По-рано днес поредната си издънка допусна и шампиона Наполи, който направи 1:1 с Дженоа у дома и почти обрече на провал надеждите си да се пребори за място в топ 4.

Дир.бг