Хандбалният отбор на “Шумен” спечели дербито в първенството на А група срещу “Локомотив” Горна Оряховица. Пред многобройната публика в зала “Арена Шумен” настоящите шампиони победиха с 29:24 (13:9) и са едноличен лидер в класирането с 24 т. “Локомотив” е втори с 21 т.

Срещата започна оспорвано с размяна на голове, но шуменци убиха интригата, след като в 9-тата минута поведоха с два гола и до края на мача не изпуснаха водачеството. Гостите от Горна Оряховица дадоха отпор, но играта им бе по-слаба от тази на домакините. В средата на първото полувреме след спасявания на вратаря Емилиян Стефанов и бързи атаки шуменци поведоха с 8:4, а 18-тата минута вече водеха с пет гола. “Локомотив” намали разликата до три попадения пет минути преди почивката, но с две попадения на Димитър Грозев авансът на “Шумен” отново скочи на пет гола. В 30-тата минута Ангелов се разписа за гостите, за да оформи резултат 13:9 на полувремето.

“Локомотив” не успя да се събере през втората част и шуменският отбор лесно стигна до победата. Домакините направиха разлика от седем гола в средата на втората част, а на вратата Емилиян Стефанов отново бе непробиваем. В края на срещата шампионите дори си позволиха  лукса да пропускат при контраатаки, като това не се отрази на играта и резултата и “Шумен” взе по-леко от очакваното победата с 29:24.

Бранимир Балчев стана голмайстор в мача със 7 попадения за “Шумен”. По 6 гола за победата добавиха Тансер Юсню и Димитър Грозев.

За “Локомотив” 6 гола вкара Георги Стоянов.

В следващия кръг “Шумен” гостува на “Осъм” в Ловеч, а след това приема “Спартак” Варна.

ШУМ.БГ