12 кандидати са допуснати до втория етап в конкурса за директори на училища в Шуменско, съобщи на страницата Регионалното управление на образованието.

Обявените места са седем, като за три от тях има по един кандидат. Това са ОУ „Васил Левски“ – с. Градище.  ОУ „Васил Левски“ – с. Мировци, община Нови пазар, ОУ „Христо Ботев“ – с. Златар, община Велики Преслав.

Най-много са желаещите за директорското място в IX ОУ „Панайот Волов“ в кв. “Дивдядово” в Шумен. За поста се явяват трима Драгомир Стоянов Янков, Диана Тончева Георгиева, Недка Николаева Стефанова.

По двама са кандидатите за директор за ОУ „Петко Р. Славейков“ – с. Изгрев, община Венец,   ОУ „Васил Априлов“ – с. Риш, община Смядово, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – с. Царев брод,

На допуснатите кандидати до следващия етап на конкурсите предстои да решат тест, генериран в МОН в деня на изпита и който ще бъде единен за цялата страна. Той ще съдържа 50 въпроса, а времето за решаването му ще бъде 70 минути. За всеки въпрос има три варианта за отговори, от които само един е верен и носи една точка. Минималният резултат за допускане до следващия етап от конкурса е 30 точки.

След това всеки от кандидатите трябва да представи концепцията, която е подготвил за развитие на съответната образователна институция. Заедно с нея на самия изпит те ще трябва да решат и два конкретни казуса.

Решаването на теста за кандидатите за директори в Шуменско ще е на 27 февруари.

Ето пълният списък с допуснатите до решаване на тест кандидати:

За ОУ „Христо Ботев“ – с. Златар, община Велики Преслав - Недка Николаева Стефанова.
За ОУ „Петко Р. Славейков“ – с. Изгрев, община Венец - Джемиле Ахмед Хасан, Ербил Мехмедов Кадиров.
За ОУ „Васил Левски“ – с. Мировци, община Нови пазар - Няргюл Фахрединова Тодорова.
За ОУ „Васил Априлов“ – с. Риш, община Смядово - Гинка Иванова Йорданова, Гюлсевер Раимова Тефикова.
За ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – с. Царев брод, община Шумен - Драгомир Стоянов Янков,  Габриела Димитрова Калайджийска.
За ОУ „Васил Левски“ – с. Градище, община Шумен - Драгомир Стоянов Янков.
За IX ОУ „Панайот Волов“, община Шумен - Драгомир Стоянов Янков, Диана Тончева Георгиева, Недка Николаева Стефанова.

ШУМ.БГ