Шампионът Лудогорец започна по най-добрия начин пролетния полусезон в efbet Лига, като надигра Черно море в дербито на върха от 21-ия кръг.

Отборът на Георги Дерменджиев надделя с 3:1 в Разград, като всичките голове паднаха през първото полувреме. "Моряците" откриха резултата, но бързо загубиха аванса, а в края на полувремето допуснаха още два гола.

Така двата тима се изравниха с по 45 точки, колкото има и ЦСКА. Разградчани вече са лидери заради актива при директните мачове, а освен това са и с мач по-малко спрямо двата опонента. Столичани са втори, а варненци трети.

Комфортната победа за "орлите" идва дни преди важния реванш срещу швейцарския Сервет в плейофите от Лигата на конференциите, който също ще е в Разград.

Мачът днес започна великолепно за гостите от Варна, като те поведоха още в осмата минута с гол на дебютиращия ляв защитник от Испания Даниел Мартин. Той вкара с прецизен удар по земя след много груба грешка на Аслак Фон Витри.

Радостта за Илиан Илиев и компания бе много кратка, защото резултатът бе изравнен в 12-ата минута. Бърнард Текпетей проби по десния фланг и центрира остро, а Руан Крус се нуждаеше само от едно докосване, за да вкара неспасяемо седмия си гол през сезона.

В 36-ата минута Лудогорец обърна за 2:1. Рик Джонатат направи много бърз пробив в наказателното поле, преодолявайки лесно Живко Атанасов и прехвърли технично вратаря Иван Дюлгеров. Исамил Иса се намеси на гол линията, но прати топката в краката на Руан и той лесно отбеляза за втори път.

Интригата в мача до голяма степен се загуби в 42-ата минута, когато на контраатака Руан подаде на Якуб Пьотровски, а полякът стреля точно за 3:1.

В началото на втората част Черно море направи голям пропуск. Андреяс Калкан излезе сам срещу вратаря, но ударът му срещна страничната греда. В една друга ситуация пък нападателят имаше претенции за дузпа за нарушение от вратаря Падт, но положението дори не беше разгледано от ВАР.

В 68-ата минута Руан Крус бе на сантиметри от оформянето на хеттрик, след като бе изведен и стреля по земя, но топката срещна страничната греда. В ситуацията беше вдигнат и флаг за засада.

В 80-ата минута Тодор Неделев показа майсторството си от пряк свободен удар, но стражът Дюлгеров направи супер спасяване, за да опази резултата.

"Моряците" основно се защитаваха, но имах добър шанс в 83-ата минута, когато удар на Пабло Алварес затрудни Серджио Падт, но той успя да отрази.

Малко след това Андреяс Калкан направи голям пропуск за гостите и лиши мача от късна интрига. В третата минута на добавеното време пък Атанас Илиев и Пабло Гарсия също трябваше да се чувстват длъжници след слаби удари.

Dir.bg