Отбор от областните групи на бургаско издигна официално днес кандидатурата на Георги Иванов-Гонзо за президент на БФС за предстоящия на 15-ти март конгрес, съобщава "котаспорт".

Решението е взето на проведеното днес преди обяд заседание на УС на ФК Ахелой, потвърди и председателят на управителния съвет на клуба Георги Харизанов.

Към момента Гонзо изпълнява ролята на директор на националния отбор, като за два мача дори му се наложи да изпълнява ролята на селекционер - срещу Гибралтар и Грузия през 2022 година.

До момента Иванов стана известен с прочутото си изказване, че докато той е директор никога играч с чужд паспорт или друг цвят на кожата не би играл в националния отбор.

Кандидатурата на техническия директор на БФС Георги Иванов за поста президент на предстоящия конгрес, който трябва да се проведе на 15-и март, издигна и втородивизионният "Добруджа" Добрич, съобщи БТА.

По-рано днес елитният Славия представи своята кандидатура и тя е на вицепрезидента на централата и изпълняващ функциите президент на БФС Михаил Касабов.

Останалите кандидатури, които са официално обявени, са на Димитър Бербатов, Георги Градев, Манол Иванов и Илиан Стоянов.

Дир.бг/БТА