Делото за шофиране в нетрезво състояние срещу дъщерята на бившия премиер Симеон Сакскобургготски Калина Саксуборгготска се отлага за месец март. Това съобщиха от Окръжната прокуратура в София.

На насроченото за днес в Самоков заседание се е явил само защитникът.

В края на декември миналата година прокуратурата в Самоков повдигна обвинение на княгинята за управление на автомобил след употреба на алкохол, след като в края на август 2023 г. тя удари колата си при паркиране в курорта "Боровец".

При направения тест с дрегер бяха отчетени 1,5 промила алкохол, а след това Сакскобургготска отказа да даде кръвна проба в болница.

След последните промени в Наказателния кодекс, свързани с шофирането след употреба на алкохол, полицията отне автомобила, като превозното средство се оказа на юридическо лице.

"Инцидент е. Мисля, че от доста малко, стана нещо огромно, но как да кажа - това са вече други причини, но живеем в една правова държава и всеки пред закона е еднакъв, аз мисля, че това не бива да го забравя никой, тези, които сочат с пръсти, които обвиняват, които злорадстват. А пък като родител винаги боли", каза Сакскобургготски ", заяви тогава Симеон Сакскобурготски.

Дир.бг