Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.

През нощта облачността ще бъде разкъсана. След полунощ в отделни райони, главно в низините и котловините в Южна България, ще се образува мъгла. В Източна България ще духа слаб южен вятър, в останалата част от страната ще е почти тихо. Минималните температури ще са между 0° и 5°, в София - около 2°. Утре облачността ще остане разкъсана, на много места до слънчево. Повече облачност ще има над крайните южни райони, но само на изолирани места там след обяд ще превали дъжд. Ще духа до умерен, в източната половина на страната, временно силен вятър от юг-югозапад. Температурите още ще се повишат и максималните ще са предимно между 14° и 19°, в София - около 16°.

Над планините облачността ще бъде разкъсана, над южните райони - предимно значителна и след обяд на изолирани места там ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 8°, на 2000 m - около 1°.

По Черноморието облачността ще бъде разкъсана, до предимно слънчево. Повече облачност ще има над крайните южни райони и там ще превали дъжд. Ще духа умерен, временно силен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 11° и 16°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

НИМХ