Отборът на "Шумен” загуби с 85:89 гостуването си на “Академик” Пловдив. Срещата бе от втория кръг на втората шестица в Националната баскетболна лига и се игра в зала “Сила”.

Двата тима си размениха по една четвърт, но с по-силна игра в третата част домакините направиха разлика от 13 т., която им позволи да вземат победата, въпреки че десет секунди преди края “Шумен” намали до 3 т.

Двубоят стартира с леко предимство на домакините, които бяха улеснени от грешки на шуменци и след първата част “Академик” поведе с 25:21.

Вторите десет минути бяха за “Шумен”. Дейвид Ролинс поведе съотборниците си и те обърнаха резултата и направиха разлика в своя полза от 10 т. и на почивката поведоха с 45:38.

След паузата домакините на свой ред направиха обрат. Те направиха серия от 22 т. докато шуменци реализираха само 3 и авансът на “Академик” стигна до 12 т. След това шуменци стопиха част от разликата и преди заключителната четвърт “Академик” водеше с 66:57.

В последната част “Шумен” на няколко пъти да се доближи на 4 до съперника, а десет секунди преди края и на 3, след като Дейвид Ролинс бе фаулиран на тройката и вкара и трите наказателни удара, с което резултатът стана 87:85 за домакините. Последва нарушение срещу Николай Маринов, който отбеляза и при двата си удара и отново увеличи преднината на домакините.  Ролинс опита да стреля от далечно разстояние, но не успя да отбележи и “Академик” взе победата.

По 25 точки за “Шумен” реализираха Карим Мане, който записа и 15 борби, и Дейвид Ролинс. Уилфрид Ликей се отчете с 16 с 11 борби, Баръш Мустафа вкара 10 точки, а 12 борби записа Джъстин Кохайда.

За “Академик” Филип Хенри завърши с 24 точки и 8 борби. Мартин Маринов има 16 т., по 14 т. вкараха Джъстин Маккол, който има и 14 борби, и Николай Маринов. 13 т. добави Йоанис Кикрилис.

В следващия кръг на 9 март “Шумен” гостува на “Левски”.

ШУМ.БГ